Apple Music, ücretli kullanıcı sayısı 20 milyona ulaştı

Apple'ın müzik platformu, günden güne daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

Teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Apple'ın online müzik servisinin 20 milyon ücretli kullanıcı sayısına ulaştığı kaydediliyor. Geçtiğimiz sene sunulan Apple Music oldukça kısa bir sürede, büyük bir büyüm kaydetmiş ve şu anda 20 milyon ücret ödeyen kullanıcı sayısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Apple Music'in en büyük rakibi olan Spotify, hem ücretli üyelik sunan, hem de reklamlar ve bazı kısıtlamalarla ücretsiz olarak da müzik dinlenebilmesine imkan tanırken, Apple Music ise sadece ücretli olarak müzikseverlere müzik keyfi sunmakta. Ancak Apple Music ilk planda 3 aylık ücretsiz olarak dinlenebilmesi ile dikkat çekiyor.

Apple Music tam olarak 18 ay önce Apple tarafından sunuldu. Kullanıcı sayısı ile Spotify'ın arkasından Apple Music, bu kadar az süre içerisinde dünyanın en büyük ikinci müzik servisi olmasını başardı. 

Geçtiğimiz Eylül ayında Apple, ücretli Apple Music kullanıcı sayısını 17 milyon olarak açıklamıştı. Bu da sadece 3 aylık süre içerisinde firmanın kullanıcı sayısını 3 milyon olarak arttırdığı anlamına geliyor. Bu da 3 ayda %15'lik büyüme olmakta.

Apple Music'te Kanye ve Taylor Swift gibi dünyanın en ünlü sesleri arasında yer alan kişilerin albümlerini özel olarak sunması gibi etkenler ile firma bu başarıyı kazandı.

Apple Music, iOS platformunun ardından Android platformunda da yer almıştı ve oldukça fazla sayıda Android kullanıcısı da bulunmakta. Ayrıca aile planı ile oldukça uygun şekilde bir çok kişinin müzik keyfi sunması da bu platformun artılarından.

Whatsapp