Apple Music, 40 milyonuncu ücretli aboneye merhaba dedi

Apple'ın popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olarak karşımıza çıkan Music, 40 milyonuncu ücretli aboneye merhaba dediğini duyurdu.

Global pazarda en önemli çevrimiçi müzik dinleme platformlarından birisi olarak karşımıza çıkan Apple Music, gittikçe daha popüler bir hal amayı başarıyor. Hali hazırda bünyesinde 40 milyonuncu üyeye merhaba diyen şirket, her ay abone sayısını yüzde 5 oranında arttırmaya başardı. 

Ortaya çıkan bu verileri ele aldığımızda Apple Music'in Spotify'e göre çok daha hızlı büyüme kaydettiği görüntülenirken, büyümesini 2018 yılı boyunca devam ettireceğe benziyor. Ancak tüm bu hamlelere bakıldığında Apple Music'in sektörün bir numaralı ismi olan Spotify'e yaklaşmasının oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz.

Çünkü Spotify dünya genelinde 120 milyondan fazla üyeyi bünyesinde barındırırken, Apple Music'in bu rakama ulaşması için önünde oldukça önemli bir kilometre taşı bulunuyor. Bunun haricinde şirket Apple Music'in 40 milyon kullanıcıya ulaşmasının şerefine öncelerde Öncelerde App Store, iTunes filmler, iBooks, Apple Postcast gibi şirketin önemli platformlarında başarılı projelere imza atan Oliver Schusser'i şimdi de Apple Music ve Apple Uluslararası İçerik'ten sorumlu başkan yardımcılığı koltuğuna atadı.

Apple Music uygulamasının sadece iOS'lu telefonlar için değil Android işletim sistemli telefonlar içinde kullanılabilir olduğunu belitelim.

Whatsapp