Apple Music 13 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

Apple'ın müzik servisi hem iOS hem de Android platformunda ilgi görmeye devam ediyor.

Apple, teknoloji dünyasının lider ismi ve bugün 2016 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklarken, geçtiğimiz seneye göre firmanın iPhone satış rakamlarında düşüş yaşandı. Bu durum firmanın tarihinde ilk kez gerçekleşirken, ayrıca firmanın gelir ve kar rakamlarında gerileme görülürken, ayrıca iPad tablet satışları da düşüş gösterdi.

Diğer taraftan Apple Music adındaki müzik servisi ile ise firmanın yüzü gülüyor. Apple'ın finansal raporlarının sunulduğu etkinlikte Tim Cook tarafından verilen bilgilere göre geçtiğimiz sene yaz aylarında ilk kez sunulan Apple Music, şu anda ücretli 13 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Geçtiğimiz Şubat ayında gelen bilgiler ise 11 milyon ücretli kullanıcı olduğu şeklindeydi. Bu da firmanın 2016 ilk çeyrekte 2 milyon ücretli kullanıcıyı kazandığı anlamına geliyor.

Apple Music'in en büyük rakiplarindan olan Spotify ise 30 milyon civarında ücretli kullanıcı ile dikkat çekiyor.

İlk olarak Apple'ın iOS platformunda sunulan Apple Music, daha sonra Android platformuna gelmiş ve bu platformda da müzik severlerden oldukça büyük ilgi görmüştü.

İlk başlarda Apple Music bazı yasal sorunlardan dolayı ülkemizde sunulmazken, daha sonra sorunlar aşılmış ve Türkiye'de hem iOS hem de Android platformu Apple Music'i kullanmaya başlamıştı.

Şu anda 3 aylık ücretsiz deneme süresi sonrasında 9.99TL aylık ödemelerle kesintisiz müzik keyfi yaşanabiliyor. Ayrıca 14.99TL olarak aile versiyonu da bulunmakta.

Whatsapp