Apple model numaralandırmasını bu yıl değiştirecek

Apple tarafından tanıtımı gerçekleştirilecek olan yeni OLED ekranlı cihazlarda X ekinin kullanılmaya devam edeceği iddia ediliyor.

Akıllı telefon sektörünün en iddialı üreticileri arasında yer alan Apple firması, 10 yıldır aynı şekilde devam ettiği model numaralandırmasını artık değiştirmek istiyor. Bu yıl da karşımıza geçen yıl olduğu gibi 3 farklı iPhone modeliyle çıkacağı düşünülen Cupertino'lu şirketin, asıl amacının iPhone modellerinin ismini basitleştirmek olduğu öne sürülüyor.

Apple Insider tarafından gerçekleştirilen bir habere göre güvenilir analist Robert Cihra'nın raporundaki verilere baktığımızda, geçtiğimiz yıl ''S'' ailesini atlayarak direk olarak 8 ailesine geçen ve X'i tanıtan şirket, aslında buna benzer bir yol izlediğini bu değişiklikle gözler önüne sermişti.

Apple'ın yeni nesil amiral gemisini iPhone X olarak isimlendirmesi kimileri tarafından beğenilse de, kimilerinde akılların karışmasına yol açmıştı. Öne sürülen iddiaya göre yeni geliştireceği OLED ekranlı modellerde X ekini korumaya devam edecek olan firma, sadece LCD tabanlı modelleri iPhone olarak adlandırmaya devam edecek.

Firmaya yakınlığıyla tanınan birçok analiste göre şirketin 5.8 inç ve 6.5 inç OLED panel üzerinde şekillenen iki farklı iPhone modeli tanıtacağı düşünülürken, bu modellerden küçük ekranlı olanı iPhone X 2 ve büyük ekranlı olanı ise iPhone X 2 Plus olarak isimlendirilebilir. 

Whatsapp