Apple, Mali Yıl Dördüncü Çeyreğinde 46.7 Milyon iPhone Sattı

Apple'ın 2017 mali yılı dördüncü çeyreği finansal sonuçları açıklandı. Bu dönemde Apple, 46.7 Milyon adetlik iPhone satışı gerçekleştirdi.

Apple, yerel saatle dün öğleden sonra mali yılı dördüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Üç aylık dönemde şirket, 46.7 milyon adetlik iPhone telefon satışına imza attı. Bu rakam, Wall Street anqlistlerinin 46 milyonluk satış tahminleri ile hemen hemen aynı seviyede. Şirketin akıllı telefon satışıyla ilgili geliri 28.85 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde Apple 45.5 milyon adet iPhone sattı ve 28.16 milyar dolar hasılat elde etti.

Bu üç aylık dönemde Apple, geçen yıl aynı dönemde 9.27 milyon adet olan iPad tablet satışlarını da 10.3 milyona çıkardı. Tablet satış gelirleri, dördüncü çeyrekte bir önceki yıla göre % 14 artışla 4.83 milyar $ seviyesinde gerçekleşti. ITunes, Apple Pay ve App Store'u içeren servis gelirleri ise dördüncü mali çeyrekte 8,5 milyar dolara ulaştı. Son zamanlarda düşen Çin'deki satışlar, geçen yıla göre % 12 artarak 9,8 milyar dolara yükseldi.

Genel olarak bakıldığında, Apple dördüncü çeyrek için 10,7 milyar dolar net kar bildirdi ve bu dönem için hisse başına 2.07 dolar kazanç elde etti. Wall Street'te 1,87 dolarlık beklenti vardı . Şirketin üç aylık dönemdeki geliri % 12 artarak 52.6 milyar dolara yükseldi. Apple geçen yıl 46.4 milyar dolarlık bir gelire ulaşmıştı ve hisse başına 1.67$ kazanç elde etmişti. 

Dördüncü çeyrek geliri, tüm ürün kategorilerimizde yıllık bazda yüksek büyüme ve Servisler için en iyi çeyrek performansı ile 2017'de mükemmel bir mali performans elde etmekten mutluluk duyuyoruz. IPhone 8 ve iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 ve Apple TV 4K gibi ürün yelpazemize katılan fantastik yeni ürünlerle, harika bir tatil sezonu bekliyoruz ve şu anda iPhone X'in piyasaya sürülmesi ile birlikte bu çarpıcı cihazla geleceğe yönelik vizyonumuzu sunmaya başlayınca daha fazla heyecan duyacağız. "- Tim Cook, Apple CEO'su

Raporun ardından Apple'ın hisseleri % 5 artarak 174 $ oldu. Bu, Apple'ın ilk trilyon dolarlık şirket olma yolunda büyük bie adım olurken, tüm zamanların en yüksek seviyesi ve şirketin piyasa değerini 900 milyar dolara çıkarıyor. 

Whatsapp