Apple, macOS 10.13 High Sierra ile karşımıza çıktı

Yazılım dünyasının önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Apple, yeni işletim sistemi sürümü macOS 10.13 High Sierra'yı Mac App Store'da yayınladı.

İşletim sistemi dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Apple firması, Mac bilgisayarlar için hazırladığı yeni işletim sistemi sürümü macOS 10.13 High Sierra'yı kullanıma sundu. Firmanın yıllık güncelleme programı kapsamında hazırlanan ve yayınlanan bu güncelleme, Mac App Store üzerinden herhangi bir ücret ödemeden telefonlarınıza yüklenebiliyor.


Yaklaşık 4.8 GB genişliğinde olan bu güncelleme ile birlikte işletim sistemine kazandırılan önemli yenilikler bulunurken, daha çok hata gidermeleri ile performans iyileştirmelerinin sisteme kazandırıldığı belirtiliyor. Bu güncelleme ile eski HFS dosya sistemi yerini APFS dosya sistemine bırakırken, böyle daha hızlı, daha verimli ve güvenli bir şekilde dosyalarınızı saklayabiliyorsunuz.


HEVC codec desteğini de bünyesinde barındıran yeni işletim sistemi, kaliteden ödün vermeden yaklaşık yüzde 40 daha az ses dosyalarının yer kaplamasını sağlıyor. Artık iOS 11 ile çalışan iPhone modellerinde de çekilen videolar bu codecleri kullanırken, sanal gerçeklik desteğini de içerecek. Bu destek dilenirse oyunlarda da kullanılabilecekken, artık SteamVR platformu ve HTC Vive desteği Mac bilgisayarlarda da olacak.

Ek grafik performansı için artık geliştiriciler Thunderbolt konektörü üzerinden harici ekran kartları da kullanabilecekken, yeni UI ve fotoğraf düzenleme araçlarıyla güncellenmiş bir Fotoğraf uygulaması içeriyor. Bunun haricinde işletim sistemiyle birlikte güncellenen yeni Safara otomatik video oynatmalarını durdurulabilirken, geliştirilmiş Siri desteği, uçuş durumu bilgi desteği ve performans iyileştirmesi gibi detayları içeriyor.

İNDİR

Whatsapp