Apple Macbook satışları dikkat çekici bir oranda arttı

Son çeyrekte Apple, başarılı Macbook satış rakamlarına imza attı...

Sunduğu her cihaz ile fark yaratan Apple, 2016'da her ne kadar yine en çok kar rakamları elde eden firmalardan birisi olsa da en büyük gelir kalemi olan iPhone akıllı telefon modellerinde gerileme yaşadı. Firma tarihinde ilk kez 2016 ilk çeyrekte düşü yaşarken, bu düşüş 2016 ikinci çeyrekte de devam etti.

Diğer taraftan firmanın dizüstü bilgisayar modellerinin yer aldığı Macbook satışları ise firmanın yüzünü güldürdü. Gelen bilgilere göre 2016 ikinci çeyrekte Apple'ın Macbook modellerinin satış rakamları önceki sene aynı döneme göre %30.3 oranında artış gösterdi.

Özellikle bu başarının arkasında yeni 12" ekran içeren Retina ekranlı Macbook modelinin olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. AppleMacbook hakkındaki bu bilgi ise pazar araştırma şirketi TrendForce üzerinden geldi.

Firmaya bakacak olursak eğer, şu anda Macbook, Macbook Air ve Macbook Pro modelleri ile pazarda mücadele ettiğini görüyoruz. 

Macbook modelleri Roze Altın, Uzay Grisi, Altın ve Gümüş olmak üzere dört farklı renkte gelirken, cihaz 12" ekran ile sunuluyor. Macbook Air ise 11" ve 13" olmak üzere iki farklı ekran ile satın alınabilirken, Macbook Pro 13" ya da 15" ekran ile satışta.

Çok yakında Apple, yeni nesil Macbook modellerinin duyurularını gerçekleştirecek. bu yeni cihazların yepyeni özelliklere sahip olması bekleniyor..

Whatsapp