Apple kullanıcıları, en çok hangi emojiyi kullanıyor?

Küresel pazarın en önemli teknoloji şirketi olan Apple, iOS ile Mac kullanıcılarının en çok tercih ettiği emojilerin hangisi olduğunu hazırladığı rapor ile kamuoyuna sundu.

Mesajlaşma dilinin vazgeçilmezleri olarak karşımıza çıkan emojiler, iOS ile Mac işletim sistemli cihazlarda da sıkça kullanılıyor. Bu bağlamda konuşma dökümanlarından bir İstatistik derleyen şirket, en çok kullanılan emojinin hangisi olduğunu belirledi.


Sadece Apple kullanıcılarının ele alınarak hazırlanan bu raporda firma kullanıcıları tarafından en çok kullanılan 11 emojinin hangisi olduğu belirlenirken, kullanıcıların en çok tercih ettiği emojinin gülerken ağlayan adam olduğu görülüyor. Açık ara farkla lider olan bu emoji ardından kalp emojisi ve ağlayan adam emojisi dikkatleri çekerken, listede sadece İngilizce konuşan ABD vatandaşlarının ele alındığını belirtelim.


iOS 11 ile birlikte emoji kütüphanesini genişleten ve toplamda 70 tane daha yeni emojiyi kullanıcılara sunan Apple, ilerleyen dönemlerde saatlerce yazı yazmak yerine sadece tek bir emoji ile kullanıcıların kendisini ifade etmesini bekliyor. Hatta firmanın iPhone X'lerde kullandığı animoji kavramı da bu sektöre başka bir bakış açısı kazandıracakken, Apple'ın ilerleyen dönemlerde bu düşüncesini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği ise merak konusu.

Whatsapp