Apple kolaylıkla kan şekerinizi ölçmeyi başaracak

Son dönemlerde sağlık alanına aşırı derece yatırım gerçekleştiren Apple, artık kansız ve acısız bir şekilde kan şekerinizi ölçüp sizlere bilgi verebilecek.

Sağlık alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla gündemde yer edinmeyi başaran teknoloji dev Apple, yeni bir aksesuar üzerinde çalışıyor. Apple kansız ve acısız bir şekilde kan şekerini ölçebilen ve gerektiğinde sizleri doktora gitmeniz için uyarın bu aksesuar üzerindeki çalışmalara Steve Jobs'un vefatından önce başlanıldığı belirtiliyor.


Firma tarafından geliştirilecek olan glikoz izleme sensörü ile birlikte kullanıcıların yaşam kalitesinde iyileştirmeler hedeflenirken, sensörün glikoz ölçümü gerçekleştirmek için cildin üzerine yoğun bir şekilde ışın yansıttığı belirtiliyor. Bu sensörün gelecekte Apple Watch'larda yer alabileceği de düşünülürken, küçük iğneler ile kanınızı alıp bir kaç saniyede ölçüm sonucu veren makinelerin bile hata yaptığı bu alanda, Apple nasıl bir teknoloji sunacak merak konusu.


Firma yeni sağlık tabanlı giyilebilir teknolojiler üretmeye devam edecekken, hali hazırda bünyesinde bulunan tüm sağlık uygulamaları ile ürünleri de geliştirip bir adım üst seviyeye taşımayı başaracak. Apple'ın yeni sağlık ürünlerinin 2017 yılının sonuna kadar gün yüzüne çıkması bekleniliyor.

Whatsapp