Apple, kendi OLED'lerini üretebilir

Akıllı telefon üretiminin en önemli isimleri arasında yer alan Apple firması, kendi OLED ekranlarını üretmek adına Tayvan'da bir tesis kurdu.

Akıllı telefon pazarında Güney Kore kökenli Samsung firmasının ardından gelen en önemli isim olarak tanımlayabileceğimiz Apple firması, sevkiyat sayısı anlamında rakibinden geride kalsa da oldukça önemli gelir rakamı elde etmeyi başarıyor. Ürettiği akıllı cep telefonu modellerinde kullandığı ekranları rakibi olan Samsung'a ürettiren Apple, artık bu alışkanlığına bir son vermek istiyor.


Üretim süreçlerinde yaşanan sıkıntıların ve stokların yetişememesini bahane göstererek bu işe yoğunlaşan Apple firması, iddiaya göre Tayvan'da sadece OLED ekran tedariki yapacak olan bir tesis kurarken kimyasal buhar biriktirme (CVD) makineleri aldı. Apple'ın kendi teknolojisinin üretimini yine Foxconn veya Pegatron gibi Çin merkezli şirketlerin lisanslamısyla yapacağı belirtiliyor.


Öne sürülen iddiaya göre Samsung'a iki yıllık dönem için en az 160 milyon adet OLED iPhone paneli siparişi veren Apple'ın, bu sözleşmeyi iPhone 9'ın tanıtımıyla birlikte sonlandırması ve kendi üretimine geçmesi bekleniliyor.


Bu alanda Samsung Display gibi çok güçlü olan bir rakibi karşısına alacak olan Apple'ın üretim sürecinde neler yaşayacağı ve istenilen sonucu ortaya koyup koyamayacağı da bir merak konusu. Bakalım Apple OLED ekran üretiminde ne kadar başarılı olabilecek?

Whatsapp