Apple kalem, gelecek nesil iPhone modellerini destekleyecek

Apple iPhone modellerinde kullanmak üzere ultrasonik teknolojisine ait yeni bir patent başvurusunda bulundu. iPhone modellerinde Apple Pencil'in önü açıldı.

iPhone XS serisinin tanıtımını kısa süre öncesinde gerçekleştiren Apple firması, ABD'de yeni yayınlanan bir patent başvurusu ile kendisine gündemde yer edindi. Yayınlanan patent başvurusuna baktığımızda firmanın hem akıllı telefon hemde tablet bilgisayar modellerinde ultrasonik teknolojisine ne kadar önem verdiği görülürken, bu teknolojiyle birlikte tüm cihazlara kalem desteğini de kazandıracağı belirtiyor.

Apple ultrasonik ekran teknolojisini dokunmatik panelde bulunan çoklu katmanlara yerleştirmeyi hedeflerken, bu teknolojinin duyarlılık geliştirmesi sağlayacağı belirtiliyor. Bu teknoloji sayesinde ekrana uygulanan dokunmatik basınç çok daha profesyonel bir şekilde hesaplanıp boyut ile nesnelerin konumlarını belirleyebilecek. 

Bu durumda Apple Pencil çok daha doğru ve profesyonel işlemler gerçekleştirebilecekken, onu tanıyan çoklu sensörlerle bu işlemi profesyonelce gerçekleştirebilecek. Apple'ın bu teknoloji hakkında neden başvuru işlemi gerçekleştirdiğine dair elimizde net bir bilgi bulunmazken, belkide ilerleyen dönemlerde bu patenti hiç bir cihazında kullanmayıp rafa kaldırıp saklayabilir.

Ancak şirketin ilerleyen dönemlerde tamamıyla çerçevesiz bir dokunmatik ekran paneline sahip iPad modelini geliştireceğini ele aldığımızda ve büyüyen OLED ekranlı iPhone modellerini düşündüğümüzde bu teknolojiye yer vereceğini söyleyebiliriz. Bakalım gelecek nesil iPhone modellerinde bu teknoloji karşımıza çıkacak mı?

Whatsapp