Apple iPod, 15 seneyi devirdi

Apple'ın müzik dünyasının gidişatını değiştirdiği iPod ailesi 15 yaşında...

Apple, teknoloji dünyasında en fazla dikkat çeken firmalardan bir tanesi olurken, son dönemde özellikle de iPhone akıllı telefon modelleri ile büyük ilgi görürken, son olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus akıllı telefon modellerini pazara sunmuştu. Firmanın en büyük gelir kaynağı iPhone olsa da daha başka bir çok farklı cihaz da firma tarafından sunulmakta.

https://www.youtube.com/watch?v=SYMTy6fchiQ

Apple'ın mobil cihazlarına bakacak olursak eğer, iPhone akıllı telefon ilk kez 2007'de, iPad tablet ise 2010 senesinde pazara sunulmuştu. Apple'ın iPod cihazı ise çok daha önce 23 Ekim 2001'de gelmişti. Binlerce şarkının sadece küçük bir kutunun içerisine sunulmasının getirdiği heyecan ile Apple iPod, müzik dünyasında da yeni bir dönemin kapısını açmıştı.

Apple, iPod ile birlikte MP3'ün durumunu değiştirirken, Apple'ın da yükselişinde çok büyük bir rol oynadı. Firmanın iPod sonrasında hızla pazar değeri de artarken, 2013 senesinde iTunes'un yayınlanması ile birlikte de satışlar şahlandı.

Apple iPod, dün itibari ile 15 seneyi devirdi ve ilk olarak 2001'de Stee Jobs'un elinde dünyaya merhaba demişti. Steve Jobs bilindiği üzere Apple'ın kurucularından ve 2011 senesinde hayatını kaybedene kadar da bir süredir Apple'ın CEO'luk görevini yürütüyordu.

Şu ana baktığımızda ise iPhone gibi akıllı telefonların yükselişi ile birlikte iPod türü cihazlar artık eski popülerliğine sahip değil. İlerleyen dönemde de gittikçe daha az tercih edilecek...

Whatsapp