Apple iPhone XR Duyuruldu işte özellikleri

Apple, 12 Eylül Steve Jobs Theatre'da gerçekleşen lansman etkinliğinde yepyeni modellerini duyurdu. İşte çok çeşitli renk yelpazesiyle, 6.1" LCD Ekranıyla iPhone XS alternatifi yeni modelin özellikleri.

Apple, 12 Eylül de Steve Jobs Theatre' da duyurulan iPhone XS ve iPhone XS Max adlı modellerinden sonra, teknolojilerini daha çok kesime hitap etmeyi düşündüklerinden bahsederek, iPhone XR adını verdiği modelini de duyurdu.

İlk kez köşeden köşeye, LCD bir ekrana sahip olan iPhone XR, 6.1" boyutuyla bir önceki seleflerinden olan iPhone 8 Plus dan çok daha fazla görüntü imkanı sunan bu model, yine aynı etkinlikte duyurulan yeni iPhone XS ve XS Plus adlı modellerle benzer özellikleri taşımakta. Kamera, ekran ve kasanın malzeme yapısı dışında iPhone XS' e oldukça benzeyen model, fiyatıyla daha cazip ve tercih edilesi bir model haline gelebilir. 

7000 Serisi alüminyum dan üretilen cihazın arka ve arka camının da oldukça dayanıklı olduğu belirtildi. Suya, toza ve darbeye karşı dayanıklı IP67 sertifikasına sahip ekran bulunmakta. Bu ekranın, şu ana kadar akıllı telefonlarda kullanılan en iyi LCD panel olduğunu iddaa eden Apple, ekrana Liquid Ekran adını vermiş. 1792x828 piksel çözünürlüğe sahip ekran, 326ppi piksel yoğunluğu ile 1.4 milyon piksele sahip. iPhone XS serisinde bulunan dokunarak uyandırma (Tap to Wake) özelliği de unutulmamış.

Kameraya gelecek olursak, iPhone XS üzerindeki 12 Megapiksel geniş açı kameraya (f1.8 Diyafram,  Optik Görsel Sabitleme, Portre Modu, Smart HDR) arka kameraya sahip ancak tek fark çift kamera değil, tek kamera bulunmakta. Flash için yine geliştirilmiş true tone flaş ile desteklenmiş. Ön kamerası ise 7 megapiksel. 

iPhone XR, yepyeni özelliklere ve optimizasyonlara kavuşmuş iOS 12 ile satışa sunulacak. 

iPhone 8 Plus dan daha uygun fiyatlı olacak model, 749$' dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

64 GB, 128 GB ve 256 GB kapasite seçenekleriyle satışa çıkacak olan iPhone XR, 19 Ekim' den itibaren ön sipariş almaya başlayacak ve 26 Ekim'den itibaren satışa çıkacak. 

Whatsapp