Apple, iPhone tanıtım etkinliği tarihini açıkladı

Apple'ın yeni nesil iPhone modelleri tanıtım tarihi belli oldu...

Apple, yeni akıllı telefon modellerini her sene olduğu gibi bu sene de Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikle duyuracak. Firma Eylül ayına girmeden yeni cihazlarını, özellikle de iPhone akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkartacağı tanıtım etkinliği tarihini resmi olarak duyurdu.

Bir süredir iddialar da aynı tarihi işaret ederken, Apple, 7 Eylül tarihinde etkinliğini düzenleyeceğini açıkladı. Firma duyuru haricinde cihazları hakkında hiçbir bilgi vermemesi ile ünlü ve bu sene de yine sızıntılar haricinde bilgi gelmiyor.

Apple'ın yeni cihazları hakkında neredeyse her gün yeni iddialar gelirken, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus isimleri ön plana çıkarken, ayrıca kısa süre önce iPhone 6 SE ve iPhone 6 SE Plus adları ile sunulacağına dair de bilgiler gelmişti. Henüz bu yönde de resmi bir bilgi bulunmuyor.

Yeni akıllı telefonlar yine iddialara göre 4.7" ve 5.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile pazara sunulacak. Ekran çözünürlüklerinin önceki modeller gibi 1334x750 piksel HD ve 1920x1080 piksel Full HD olacağı ifade edilirken, ayrıca firmanın yeni 2.37Ghz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemcili Apple A10 yonga setinden güç alacak.

Apple'ın yeni Plus modeli çift kamera tasarımı ile geliyor. Ayrıca Apple'ın iPad modellerinde de yer alan Smart Connector, cihazın arkasında bulunuyor. Yeni iOS 10 mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonların ayrıca suya dayanıklı yapı da içereceği ifade edilmekte.

Whatsapp