Apple iPhone SE; kötü başlangıcın ardından satışları güçleniyor

Apple'ın yeni iPhone SE akıllısının zaman ilerledikçe satış rakamları açısından güçlendiği ifade ediliyor

Apple, 21 Mart tarihinde ABD, Cupertino'da düzenlediği etkinlikle yeni bazı cihazlarının duyruularını gerçekleştirirken, bunlardan bir tanesi de 4" ekrana sahip yeni akıllı telefon modeli iPhone SE oldu.

Tasarım olarak firmanın 2013 senesinde sunduğu iPhone 5S'e benzer bir tasarıma sahip olan bu yeni akıllı telefon iPhone SE, büyük oranda donanım yönünden ise Apple'ın Eylül 2015'de sunduğu iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerine benzer olarak geliyor.

Fiyat açısından bakacak olursak eğer, ABD'de iPhone SE 16GB için 399$ ( Türkiye için 1.999TL) olarak fiyat etiketi belirlenirken, 64GB ise 499$ (Türkiye için 2.399TL) fiyat ilet satın alınabilmekte.

Apple'ın yeni akıllı telefonu geçtiğimiz ay sonunda ABD ve bazı önemli ülkelerde satışa sunulmuştu ve gelen bilgiler de iPhone SE'nin ilk anda çok ilgi görmediği ve kötü satış rakamları ile firmanın karşılaştığı belirtilmişti.

Ancak şu anda Amerika birleşik Devletleri'nde Apple Store'a bakacak olursak eğer, yeni satın almalarda teknoloji meraklıları cihazlarına 12 Nisan tarihinden önce kavuşamayacaklar. 64GB versiyon ise biraz daha geç gelecek ve 20 Nisan ve 27 Nisan tarihleri tahmini dağıım tarihi olarak belirtilmekte.

Apple iPhone SE akıllı telefon 4" büyüklüğünde ve 1134x640 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 2GB sistem belleği, çift çekirdekli işlemcili Apple A9 yonga seti, 16GB / 64GB dahili veri kapasitesi, 12MP arka kamera, 1.2MP ön kamera, Apple iOS 9.3 mobil işletim sistemi özellikleri içeriyor.

Whatsapp