Apple, iPhone 8 üretiminde sıkıntı mı yaşıyor?

iPhone 8 üzerinde çalışmalarını sürdüren Apple'ın, üretim bandında önemli sıkıntılar yaşandığı ve sorunun 3D teknolojilerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Akıllı cep telefonu üretiminin en iddialı isimlerinden olan Apple, iPhone’un 10. doğum yılına özel olarak tasarladığı bir model üzerinde çalışıyor. Öne sürülen iddiaya göre yeni nesil iPhone üzerinde çalışan Apple, üretim bandında oldukça önemli sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor.


Yeni iPhone modelinde oldukça önemli yenilikler ve üstün donanımsal özelliklerin yer alması beklenilirken, artık Samsung Display tarafından üretilecek olan bir OLED ekranın cihazda yer almasına kesin gözle bakılıyor. Bunun yanı sıra firmanın yeni nesil iPhone’da 3D algılama teknolojisini de kullanması beklenilirken, üretim bandındaki en önemli sıkıntısının da bu olduğu belirtiliyor.


Drexel Hamilton analisti Brian White tarafından yapılan ve CNBC’ye gönderilen araştırma notuna baktığımızda; ‘‘Apple iPhone 8 modelinde kullanmak istediği 3D teknolojisi nedeniyle önemli zorluklar yaşıyor. 3D teknolojisi Apple’ın getireceği yüz tanıma, arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve Apple'ın getireceği yeni özellikler için cihazlarda kesinlikle yer almalı.


Ancak firmaya yakın kaynaklardan elde ettiğim bilgilere bakacak olursak, Apple yeni nesil iPhone modelinde kullanacağı bu 3D teknolojilerini Eylül ayına yetiştirecek gibi duramıyor. Bu teknolojileri gelişmesi için en azından Aralık ayına kadar beklenilmesi ve bundan sonra üretim yapılması gerekiyor.’’ dedi.


Brian White tarafından hazırlanan bu raporları doğrulayan birçok farklı bilgi basına sızdırılırken, Apple ise konuyla ilgili sessizliğini sürdürmeye devam ediyor.

Whatsapp