Apple iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Hız Testi

Türkiye'de de çok yakında satışa çıkmaya hazırlanan iki üst düzey akıllı telefon, hız testinde karşı karşıya geldi. İphone 8 Plus mı daha hızlı yoksa Galaxy Note8 mi? İşte bu sorunun cevabı..

İphone 8 Plus'ın Apple A11 Bionic yonga seti, Android işletim sistemini kullanan rakiplerini hem tek hem de çok çekirdekli testlerde geçmeyi başardı, ancak iPhone 8 Plus yalnızca 3GB RAM ile destekleniyor. Yeni iPhone'lar gerçekten en iyi Android amiral gemisi akıllı telefonlardan daha hızlı olabilir mi?

Akıllı telefonlarda hızın ölçülmesinin birçok yolu vardır ve çoklu görevler bunlardan biridir ve akıllı telefon deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır.

Peki İPhone 8 Plus ve Samsung Galaxy Note8'i yan yana koyduğumuzda ne olacak? IPhone X'in İPhone 8 Plus ile aynı yonga setini kullandığını ve aynı miktarda RAM'e (3GB) sahip olduğunu ve bu RAM miktarının Galaxy Note 8'in sahip olduğu RAM'in (6GB) yarısı kadar olduğunu unutmayın.

https://www.youtube.com/watch?v=8kpD3XCp49o

Yerleşik depolama birimi de bu testte kesinlikle önemli bir rol oynuyor ve Samsung'un UFS belleğinin Apple'ın NVMe belleği ile aynı seviyede olduğu görülüyor. Hız testinin "uygulamaların başlatılması" bölümünde iPhone küçük bir hıza sahip ancak küçük RAM'leri, uygulamaları yeniden başlatırken yavaşlamasına neden oldu.

Whatsapp