Apple iPhone 8, Kablosuz Şarj İçin Opsiyonel Aksesuar Özelliği ile Gelecek

İphone 8'in kablosuz şarj desteği hakkında yeni detsyl

KGI Securities'in süper Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple iPhone 8'in kablosuz şarj özelliği hakkjnda yeni detaylar paylaştı. Apple’ın iPhone 8 modelinde bu özelliği sunması kesin gibi gözüküyor, ancak aynı zamanda bağımsız bir özellik olmayacak gibi. Japonya'dan bugün gelen haberler, Apple'ın kablosuz şarj için isteğe bağlı bir aksesuar sunacağını belirten söylentiler içeriyor. Haberlere göre, Luxshare adlı bir şirket, Apple'ın kabloları olmadan bataryayı şarj etmeye izin veren bir aksesuar tedarik edecek. Aynı firmanın, Apple Watch'un kutusundan çıkan kablosuz şarj aleti için bobinler sağladığı düşünülüyor.

Aynı kaynaktan alınan bilgilere göre Apple artık Lightning için 3.5mm dönüştürücü aparatı da kutu içeriğinde sunmayacağı belirtiliyor. Apple, 2016 modellerinden 3,5 mm kulaklık girişini kaldırdıktan sonra, Apple iPhone 7 ve Apple iPhone 7 Plus ile böyle bir kablo içeriyordu.

Mac Otakara'ya göre, 2017 iPhone 8 sadece 5-inç ekrana sahip olacak ve bunda yazım hatası olabilir. Çoğu kaynak, cep telefonunun özel 10. yıldönümü versiyonunun 5.8 inç büyüklüğünde ekrana sahip olmasını bekliyor. Apple iPhone 8'in edge-to-edge adı verilen AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor ve ekranın altında Touch-ID sensörünün yer alacağı iddia ediliyor. 

Son olarak Apple iPhone 8'in 1.000 doların biraz üstünde bir fiyat etiketi ile 2017 yılının en çok merak edileceği ve konuşulacağı akıllı telefonu olacağı belirtiliyor. 

Geçen ay, Lite-On Semiconductor adlı bir şirketin kablosuz şarj cihazının dahili bileşenlerini ürettiği noktasında bazı haberler gelmişti. Yine aynı haberlerde İPhone 8'in şarj kaynağından 5 metre uzaklıkta kablosuz olarak şarj olabileceğini iddia ediyordu. 

Whatsapp