Apple, iPhone 7'ler için ücretsiz onarım programını durdurdu

Apple firması geçtiğimiz günlerde mikrofon ile hoparlör sorunu yaşayan iPhone 7 ile iPhone 7 Plus kullanıcıları için başlattığı ücretsiz onarım programını durdurdu.

Akıllı telefon sevkiyatının eli en güçlü isimleri arasında yer almayı başaran Apple firması, kısa bir süre öncesinde gerçekleştirdiği açıklama ile iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarının telefon görüşmeleri esnasında sıkıntı yaşadığı bilgisini doğrulamıştı. Gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte bu sorunun neden kaynaklandığını bilmediklerini açıklayan şirket, sorunun çözümü adına ise ücretsiz bir onarım programı başlattığını açıklamıştı.

Müşteri memnuniyeti adına iPhone 7 ailesinden herhangi bir modele sahip olan ve garanti kapsamında olmayan cihazların bile bir seferliğe mahsus olarak Genius Bar veya Apple Premium Reseller aracılığıyla ücretsiz onarım programı kapsamında onarılması veya cihazın yenisiyle değiştirilmesi gerektiği bilgisini göndermişti. 

Aldığı yeni kararla birlikte Apple Store‘lar ve Apple Premium Reseller‘e yeni bir bildirim gönderen şirket, ücretsiz değişim programının sonlandırıldığını belirtildi. Bundan böyle herhangi bir iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcısı garanti süreci bittiyse ve bu sorunla geliyorsa  Genius Bar yada Apple Premium Reseller tarafından onarım için ücret talep edilecek.

Bu sorunun sınırlı kullanıcılar tarafından yaşanıldığını açıklayan analistler, hoparlör ile mikrofon sorununun halen oldukça önemli bir cihaz kullanıcısında gözlemlendiğini açıkladı. Tüm bu bilgilere rağmen oldukça sessiz bir şekilde sonladıran şirket, bakalım cihaz kullanıcılarından ve sorunu yaşayanlardan nasıl bir tepki görecek?

Whatsapp