Apple iPhone 7 Plus akıllı telefon patladı

Apple'ın iPhone 7 Plus akıllısı için yeni bir patlama haberi daha geldi.

Akıllı telefonlar, mobil cihaz oldukları için taşınabilir güç kaynaklarına gereksinim duyuyorlar ve her cihazda çıkartılabilir ya da çıkartılamayan tasarıma sahip bataryalar bulunmakta. Son dönemde özellikle firmalar hem batarya kapasitelerini arttırırken, aynı zamanda bataryaların daha kısa sürede dolmasını sağlayacak hızlı şarj teknolojileri geliştirmekteler.

Bataryalar bazı durumlarda istenmeyen durumlara da neden olabiliyor. Maddi hasarlar yanı sıra, yaralanma hatta ölümlere de neden olan cihaz haberleri şimdiye kadar karşımıza gelmişti. 

Batarya yanma ve patlama haberleri özellikle geçtiğimiz sene gündemi meşgul etti. Samsung'un Galaxy Note7 modeli batarya problemleri nedeni ile pazardan toplanmış ve ayrıca satış ve üretimi de durdurulmuştu.

Bir çok farklı cihaz için yanma / patlama haberleri gelirken, son dönemde bir kaç kez de Apple'ın iPhone 7 / 7 Plus modelleri için bu tür haberler geldi. Şimdi de yeni bir haber daha bunlara eklendi ve bu sefer iPhone 7 Plus patladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Brianna Olivas adındaki bir kullanıcının Rose Gold iPhone 7 Plus'ı patladı. Bu kullanıcı cihazının açılmaması üzerinden Sprint'te Apple Genius'e cihazını götürmüş ve burada açılan cihazı inceleyen Apple Genius, tanılama testinde cihazın bir şeyi olmadığını belirtmiş ve cihazı geri teslim etmiş.

Brianna Olivas cihazını alarak eve giderken, bir gün sonra da cihazın yandığına dair fotoğrafları paylaşmış.

https://twitter.com/briannaolivas_/status/834556234166448128

Whatsapp