Apple iPhone 7 / iPhone Plus Ekim ayında yeni bazı ülkelerde satışa sunulacak

Apple kademeli olarak farklı ülkelerde iPhone 7 / iPhone 7 Plus modellerini sunmaya devam ediyor...

Apple'ın yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri Eylül ayında duyurulmuştu. Yine Eylül ayı içerisinde bir çok önemli ülkede satışa sunulan akıllı telefonlar, Ekim ayında da yeni pazarlarda yerlerini almaya devam edecek.

Ekim ayına bakacak olursak eğer, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, ilk olarak dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan'da yerini alacak. Bu ülke için cihazların satışa sunulacağı tarih ise 7 Ekim olarak belirlenmiş.

Daha sonra 14 Ekim tarihinde yeni ülkelerde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri teknoloji meraklılarına sunulacak. Bunlar arasında en önemlisi ise Türkiye olacak. Apple Store Türkiye üzerinden geçtiğimiz gün 14 Ekim tarihi açığa çıkmıştı.

Ayrıca Türkiye'nin yanı sıra 14 Ekim tarihinde Güney Afrika, Makao, Makedonya, Malezya ve Karadağ'da da yeni akıllı telefonların sunulacağını belirtelim.

Bu tarihten bir hafta sonra 21 Ekim tarihinde de Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı ezeli rakibi Samsung'un ülkesi Güney Kore'de satışa çıkartacak. 

Apple'ın iPhone 7 akıllı telefonu 4.7" büyüklüğünde ve 1334x750 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Cihazın sistem belleği 2GB olurken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB / 128GB / 256GB olarak belirlenmiş.

Akıllı telefon firmanın kendi geliştirdiği dört çekirdekli işlemcili Apple A10 Fusion yonga setinden güç alıyor. Apple iPhone 7'nin arkasında OiS destekli 12MP kamera yer alıyor ve ayrıca ön kamera da 7MP olarak geliyor.İşletim sistemi ise iOS 10 olmakta.

iPhone 7 Plus ise farklı şekilde 5.5" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD ekrana sahip. Ayrıca cihaz 3GB sistem belleği ile gelirken, akıllı telefonun arkasında 12MP çift kamera bulunmakta.

Whatsapp