Apple, iPhone 7 ilk hafta sonu satış rakamlarını açıklamayacak

Bu sene Apple'dan yeni iPhone modellerinin ilk hafta onu satış rakamları gelmiyor...

Teknoloji dünyasının yenilikçi isimlerinin başında gelen Apple, 7 Eylül tarihinde düzenlediği etkinlikle yeni iPhone modellerini resmi olarak duyurdu.

Bu yeni akıllı telefonlar iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adları ile gelirken, bazı yenilikler ve değişikler de iPhone ailesi için geldi. Bunlar arasında dikkat çekenlerden birisi IP67 sertifikası ile suya ve toza dayanıklı yapı olurken, ayrıca firma 3.5mm kulaklık girişini de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde sunmadı.

Apple'ın yeni cihazları bugün itibari ile de 28 ülkede ön siparişe çıktı. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Avusturya gibi ülkeler başı çekiyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın satışa sunulacağı ve ön sipariş dağıtımlarının başlayacağı tarih ise 16 Ekim olacak. Yine bir Cuma günü Apple'ın yeni iPhone modelleri satışa çıkacak. 

Her sene Apple, iPhone modellerinin satışa sunulduğu ilk hafta sonu satış rakamlarını açıklıyordu. Ancak bu sene bu durum gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Apple 2016 ilk çeyrekte ilk kez satış rakamlarında gerileme yaşamıştı ve bu sene de satış rekoru gelmeyeceğinden Apple'ın bu kararı aldığı ifade ediliyor.

iPhone 7, 4.7" büyüklüğünde 1334x750 piksel, iPhone 7 Plus ise 1920x1080piksel ekran ile geldi. Cihazlar 32GB, 128GB ya da 32GB dahili veri kapasitesi olarak satın alınabilecek.

Apple'ın yeni dört çekirdekli işlemcili Apple A10 Fusion yonga setinden güç alan, ayrıca M10 yardımcı işlemci de içeren akıllı telefonlardan iPhone 7 12MP OiS destekli arka kamera içeriyor ve iPhone 7 Plus ise 12MP çift arka kamera ile geliyor. Ayrıca cihazlarda işletim sistemi ise iOS 10 olmakta.

Whatsapp