Apple, iPad modelleri ile tablet pazarında liderliğini korudu

Apple, 2016'da da iPad modelleri ile pazarın lideri olmasını bildi.

Apple bilindiği üzere mobil pazarın en güçlü isimlerinden birisi ve iPhone akıllı telefon modelleri, firmanın en büyük gelir kalemi olurken, ayrıca iPad adı ile tablet modelleri de sunuyor. İlk iPad modeli 2010 senesinde firmadan gelirken, büyük ilgi görmüş ve tablet pazarının temellerini atmıştı.

Apple her sene yeni tablet modelleri sunmaya devam ederken, geçtiğimiz sene sadece Mart ayında iPad Pro 9.7 adındaki tableti gelmiş, firma başka bir tablet pazara sunmamıştı. Daha önceki sene gelen tablet modellerinin de satışı devam ederken, firma gelen bilgilere göre hala tablet pazarının en büyüğü olmaya devam ediyor. 

2016'ya bakacak olursak eğer, Apple geçtiğimiz sene 42.5 milyon iPad tablet modeli sattı ve firmanın pazar payı da %27 oldu. Apple'ın en önemli takipçisi olan Samsung ise 2016'da %17.2 pazar payı elde ederek 27 milyon Galaxy tablet modeli satmasını bildi.

Amazon'un tablet modelleri %7 pazar payı ve 11 milyon ile üçüncü sırada yer alırken, Lenovo 10.9 milyon ile dördüncü, Huawei 9.8 milyon ile beşinci, Microsoft 3.9 milyon ile altıncı ve Asus da 3.4 milyon ile yedinci sırada yer alıyor.

2017 ile ilgili tahminlere bakacak olursak eğer, Apple'ın 39.3 milyon civarında iPad tablet satması bekleniyor. İddialar Cupertino merkezli firmanın bu sene üç iPad tablet modeli sunacağı şeklinde. Bu yeni tabletler büyük ihtimalle bu sene yaz aylarında gün yüzüne çıkabilir.

Whatsapp