Apple, iOS 13 Güncellemesini Yayınladı

Yeni iPhone 11 serisinin tanıtımının ardından desteklenen bütün cihazlar için iOS 13 güncellemesi Apple tarafından dağıtılmaya başlandı.

Apple tarafından geliştirilen ve kullanılan iOS işletim sistemi her yıl güncellenerek kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda şirket tarafından duyurulan iOS 13 güncellemesinin bugün itibariyle piyasada bulunan ve Apple tarafından desteklediği açıklanan bütün cihazlara dağıtıldığını görüyoruz.

Karanlık tema, Apple Arcade ve yeni Memoji özelliğiyle beraber gelen işletim sistemi güncellemesi ayrıca iOS klavyesine hızlıca kaydırarak yazma özelliğini de ekliyor. Diğer taraftan Face ID yani yüz tanıma ile kilit açma özelliğinin iOS 13 ile birlikte % 30 daha hızlı bir hale geldiği belirtiliyor.

Şirket yaptığı son açıklama ile 24 Eylül tarihinde iPadOS ve iOS 13.1 güncellemelerini yayınlayacağını belirtti. Yani iOS 13 güncellemesini aldıktan kısa bir süre sonra iOS 13.1 güncellemesinin cihazınıza geleceğini söyleyebiliriz. 

Eğer sizde iPhone 6S veya üzeri Apple marka akıllı telefon kullanıyorsanız cihazınızın ayarlar menüsüne girin ve ardından genel kısmından yazılım güncellemelerine girerek en güncel yazılımı kontrol edebilir ve indirerek cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Güncelleme ile beraber gelen karanlık tema özelliğinin şimdiden milyonlarca kişi tarafından aktif bir şekilde kullanıldığı söyleniyor. Özellikle AMOLED veya OLED ekrana sahip bir iPhone modeli kullanıyorsanız karanlık tema sayesinde pil tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Ayrıca gelen yeni fotoğraf düzenleme araçları sayesinde çekmiş olduğunuz fotoğraflar üzerinde çok daha fazla özelleştirme imkanına sahip olacaksınız. Genel hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri ile gelen bu güncellemeyi mutlaka yüklemenizi öneriyoruz.

Whatsapp