Apple, Holywood filmlerini önceden yayınlamak istiyor

Apple iTunes'da Holywood filmlerini daha önce sunmak için görüşmeler yapıyor.

Apple, bir çok farklı cihaz sunarken, özellikle iPhone adındaki akıllı telefon modelleri yardımı ile dünyanın en değerli şirketi ve markası haline geldi. Firma cihazları için de kendi işletim sistemlerini geliştiriyor ve bu işletim sistemi için uygulama ve içerikler de iTunes Store ve Apple App Store üzerinden sunulmakta.

Apple'ın sunduğu içerikler arasında filmler de yer alıyor ve sinemalarda yayınlanan filmler kısa süre içerisinde iTunes'da da yerini alarak, ister kiralama, ister satın alma seçeneği ile sinemaseverler tarafından izlenebilmekte.

Film alanında bir çok rakibi bulunan Apple, yeni hamlelerle diğer firmaların önüne geçmeyi amaçlarken, yeni gelen bilgilere göre Apple, bazı Holywood stüdyoları ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Apple, diğer firmalardan daha önce ve sadece kendisi olmak üzere Holywood filmlerini sunmayı amaçlıyor.

Şu anda piyasaya baktığımızda Netflix, ilgi çeken firmalardan birisi. Bu firma bir süre önce ülkemizde de faaliyet göstermeye başladı ve özellikle de kendi yapımları ile tercih ediliyor. Diğer taraftan Amazon Video da özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde ilgi görmekte.

Apple'ın en büyük rakiplerinden olan Google ise Google Play Movies üzerinden filmleri sunuyor ve kısa bir süre önce Google, 4K çözünürlük desteği de sunmaya başlamıştı.

Whatsapp