Apple, Hindistan'da uluslararası garanti verecek

2017 yılının üçüncü çeyreği itibariyle akıllı telefon sektörünün en önemli ikinci pazarı unvanına kavuşan Hindistan için Apple önemli adımlar atmaya başladı.

2017 yılının üçüncü çeyreği itibariyle dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon pazarı olarak karşımıza çıkan Hindistan pazarında rakiplerinin çok gerisinde kalan Apple'ın bu çeyrekte sadece 900 bin adet iPhone satışı gerçekleştirdiği belirtilmişti. Pazar için önemli yatırımlar gerçekleştiren ve hatta kısa süre içerisinde yeni bir Apple Store mağazası açmayı hedefleyen firma, ülke genelinde satışları arttırmak için çalışmalara başladı.


Özellikle Hindistan pazarında yüksek vergiler ve gelir durumunun düşük olması nedeniyle yurt dışından alınan iPhone modellerine sıklıkla rastlanıyor. Çünkü ABD'de 999 dolar karşılığında satılan 64 GB kapasiteli iPhone X modelini Hindistan sınırlarında satın almak isteyenler ise 1362 dolar ödemek durumunda kalıyor.


Bu pazardaki etkisini arttırmak ve daha popüler bir hale kavuşup pazarın en çok satan ismi olmayı hedefleyen Apple, ülke genelinde yurt dışından alınan iPhone'ların daha çok olduğunun farkına vardı. Bunun için bir girişim gerçekleştiren şirket, yurt dışından yüksek vergi nedeniyle iPhone alan Hindistan'lı kullanıcılarının bu cihazlarını garanti kapsamında tamir ettirebileceklerini belirtti.

Ayrıca Hindistan'da satın alınan iPhone modellerinin de dünya çapında uluslararası garanti kapsamında işlem görebileceği açıklandı.


Bakalım Apple bu hamlesiyle birlikte Hindistan'daki popülerliğini bir adım daha ön plana çıkartmayı başarabilecek mi?

Whatsapp