Apple Haritalar'da, Türkiye için önemli özellik

Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan Apple firması, Haritalar uygulamasına Türkiye'de bisiklet paylaşımı özelliğini kazandırdı.

Akıllı telefon üretiminin Cupertino merkezli ismi olarak karşımıza çıkan Apple, Türkiye'deki Haritalar uygulamasına yeni bir özellik daha ekledi. 36 farklı ülkede ve 175'ten fazla şehirde bisiklet paylaşımı özelliği sunan Haritalar uygulamasına dahil edilen bu özellik, diğer ülkelerden sonra Türkiye'de de aktif hale getirilmiş oldu.

Ito World isimli şirketle yapılan işbirliği sonucunda kullanıma sunulan bu özellik sayesinde arama kısmını Bisiklet Paylaşımı yazdığınızda, servis henüz çok yeni olduğu için Apple Haritalar'a eklenen bu özellikte İstanbul'da çok fazla seçenek sunulmadığı belirtelim. İlerleyen dönemlerde karşımıza daha fazla sonuç çıkacağı düşünülürken, daha önce Apple Maps'da birkaç şehirde bisiklet paylaşım verileri de kullanılıyordu.

Ito World bisiklet paylaşım verilerini lisanslama için onlarca şirket ile daha anlaşma imzalarken, New York City’de Citi Bike, San Francisco’daki Ford GoBike, Portland’da Biketown, Londra’da Santander Cycles, Barcelona’da Bicing, Montreal’de BIXI ve daha pek çok hizmeti destekliyor.

Öte yandan gelen bilgilere göre Haritalar uygulamanın kullanımını arttırmak isteyen Apple firması, ilerleyen dönemde bu uygulamayı birçok farklı özellikle daha güncellemeyi hedefliyor.

Whatsapp