Apple gözünü, VR gözlük pazarına dikmiş olabilir

Giyilebilir teknoloji sektöründe en başa oturan isim olmayı hedefleyen Apple firmasının, VR gözlük modelleri üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasının en önemli analistleri tarafından büyük bir buluş olarak isimlendirilen ve gittikçe kullanıcı kitlesini bir üst seviyeye taşımayı başaran VR gözlük pazarına, son dönemlerde önemli oyuncular merhaba diyor. Sektör Samsung, Google ve HTC öncülüğünde yoluna emin adımlarla devam ederken, teknoloji dünyasının en önemli ismi olan Apple'ında pazara merhaba diyeceği iddia ediliyor.


Giyilebilir teknoloji pazarında sadece akıllı saat modelleriyle boy gösteren Apple, son dönemlerde önemli derece de popülerlik kazanan VR pazarında da boy gösterecek. Apple tam olarak HTC gibi bir VR cihaz geliştirilmeyecekken, Google Glass benzeri bir tasarımla pazarda önemli bir yer edinmeyi planlayacak.


Apple tarafından geliştirilecek olan bu cihazın diğer VR cihazlara göre çok daha profesyonel olacağı düşünülürken, çoğu analist bunu daha ileri seviyeye ilerlemiş bir VR teknolojisi olarak tanımlıyor. Öte yandan sızdırılan bilgilere baktığımızda Apple'ın sanal gerçeklik üzerindeki çalışmaları 3 yıldır sürdürdüğü görülürken, ilk prototip görüntülerinin 2014 yılında çizildiği belirtiliyor.


Apple'ın sanal gerçekliğe yaptığı en büyük yatırım olarak 2013 yılında XBox Kinetix'i geliştiren Prime Sence şirketini satın alması olarak gösterilirken, bu satın alımlarla sektördeki önemli patentler ile teknolojileri ele geçirdiği belirtiliyor. Öte yandan Apple'ın 3 ay boyunca Stanford Üniversitesi'nde sanal insan etkileşimi laboratuvarına bünyesindeki önemli mühendisleri gönderdiğini de belirtelim.

Firmanın ilk VR gözlük modelini ne zaman tanıtacağı hakkında elimizde herhangi bir bilgi bulunmazken, gözlüğün 2018 yılı öncesinde tanıtılmasının mümkün olduğunu düşünmediğimizi de belirtelim.

Whatsapp