Apple giyilebilir teknoloji pazarında, liderlik koltuğuna oturdu

Akıllı saat modelleriyle giyilebilir teknoloji pazarında adından sıkça söz ettiren Apple firması, iki önemli rakibini geride bırakmayı başardı.

Akıllı telefon sektörü ile tablet bilgisayar sektörünün lider ismi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, giyilebilir teknoloji pazarındaki rakiplerini bir bir egale etmeyi başardı. Dünyaca ünlü analiz şirketi IDC tarafından yayınlanan verilere bakıldığında şirketin toplamda yüzde 20 oranında pazar payına ulaştığı ve bu oranla liderlik koltuğuna oturduğu belirtiliyor.

Uzun yıllardır giyilebilir teknoloji sektöründe olan ve ürettiği ürünlerle liderlik koltuğunu elinde barındıran Fitbit isimli şirketi, uygun fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çeken Xiaomi firması takip ediyordu. Ancak yayınlanan yeni verileri ele aldığımızda şirketin hem Fitbit hemde Xiaomi firmasını geride bırakmayı başardığı söyleniliyor.

Verilere baktığımızda 2017'nin üçüncü çeyreğinde Apple firmasının ciddi bir anlamda düşüş yaşadığı ancak son çeyrekte ise beklenenden fazla sıçrama yaşadığını görüyoruz. Apple'ın ulaştığı pazar payına baktığımızda ise artık Huawei ve Garmin'in toplamından daha fazla bir pazar payına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Fitbit'in yeni ürünler gerçekleştireceği ve fiyat etiketlerinin uygun olacağı nedeniyle sektördeki hakimiyeti yeniden eline alabileceği konuşuluyor. Ayrıca Apple'ın giyilebilir teknoloji sektörü için VR gözlük gibi yeni ürünler üretebileceği de konuşulan konular arasındaki yerini alıyor.

Whatsapp