Apple gene iCloud için 1.5 milyon doları gözden çıkardı

Apple alan adı satın alımlarına bir yenisini daha ekleyerek, bulut veri depolama hizmeti olan iCloud'a verdiği önemi gözler önüne serdi ve 1.5 milyon doları gözden çıkardı.

Dünyanın en zengin şirketlerinden birisi olarak karşımıza çıkan ünlü üretici Apple, her zaman olduğu gibi yine servet değerinde bir satın alım gerçekleştirdi.


2011 yılından bu yana dek varlığını sürdüren ve önemli bir kesim tarafından ziyaret edilen iCloud.net, siteyi kullanan kişilerin arasında etkinlik, resim, müzik, video ve diğer içerikleri paylaşmasına imkan tanıyordu. Apple'ın bulut veri depolama tabanlı servisi olan iCloud.com ile isim benzerliği yaşayan iCloud.net, firma tarafından gün itibariyle satın alındı.


MacRumors editörü tarafından satın alma ile ilgili detaylar paylaşılırken, Apple'ın bu alan adı için 1.5 milyon dolarlık ücret ödediği ortaya çıktı. Apple daha öncesinde 2011 yılında iCloud hizmetini lanse etmeden önce İsveçli Xcerion şirketinden iCloud.com alan adını da 5.2 milyon dolar karşılığında satın almıştı.


iCloud.net'in blog sayfasında gerçekleştirilen açıklamada “iCloud.net’in görevi bitti, artık emekli olması gerekiyor. Bu ay sonuna kadar tüm web faaliyetlerine son verecek olan servisin içerdiği veriler ise Mart ayında tamamıyla silinmiş olacak.” denildi.


Sizlere Apple'ın ayrıca; iCloud.us, iCloud.eu, iCloudApps.com ve iCloudAds.com’a kadar değişen 100’den fazla iCloud’la alakalı alan adına sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Whatsapp