Apple, Gelecek iPhone'lar için Kendi Modemi Üzerinde Çalışıyor

Apple'ın gelecekte piyasaya sunulacak iPhone modellerinde kullanmak üzere, kendi geliştirdiği modem üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Apple-Qualcomm ilişkisi, son zamanlarda artan patent ve telif hakkı anlaşmazlıkları nedeni ile pek iyi gitmiyor. Apple, yıllar boyu Qualcomm modemleriyle çalıştıktan sonra 2018 iPhone'larda tek modem tedarikçisi olarak Intel'i seçti.

Ancak, ortalıkta dolaşan son söylentiler, Intel-Apple ortaklığının kısa ömürlü olabileceğini gösteriyor çünkü Cupertino merkezli akıllı telefon üreticisi, gelecekteki iPhone modellerinde kullanılacak modemlerini kendi bünyesinde tasarlamaya çalışıyor.

Kaynaklara göre, Apple, kendi Neural Engine AI çipini ve kablosuz çipleri üzerinde çalışmak için San Diego'da bir mühendis ekibi kurarak işe almak istiyor. Bu da, Apple'ın dış tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığının güçlü bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Bu, aynı zamanda, 2020 yılında piyasaya sürülecek iPhone modellerinde, Apple tarafından geliştirilen 5G modemleri görebileceğimiz anlamına geliyor. 

Bilindiği üzere, 5G modemler üzerinde Apple dışında, Qualcomm, Samsung'un yanı sıra Huawei ve MediaTek de çalışmalarını sürdürüyor. 

Whatsapp