Apple en yeni akıllı saat modeli Watch Series 4 tanıtıldı

Cupertino merkezli Apple firması Watch Series 4 olarak isimlendirdiği yeni akıllı saat ailesinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Apple'ın büyük bir merakla beklenilen Steve Jobs Tiyatrosu'ndaki özel etkinliği, biraz önce başladı. Etkinlik başlarken sahneye çıkan Tim Cook, dünyada 2 milyarı aşkın aktif iOS cihazın kullanıldığını ve dünyanın en çok satan saat modelinin Apple Watch serisi olduğunu duyurdu. 

Apple COO'su olan Jeff Williams'ı sahneye davet eden Tim Cook, sahneyi terkederek onu yeni Apple Watch Series 4'ü tanıtması için sahneyle başbaşa bıraktı. Williams sözlerine ''sağlığınız için en iyisini tanıtıyoruz'' kelimesiyle başlarken, serinin yeni üyesinin ekranının bir önceki modele göre yüzde 30 oranında daha büyük olacağını ve bu ekranın cihazlara daha şık görünüm kazandıracağını açıkladı.

Saat kutusundan WatchOS 5 işletim sistemiyle birlikte çıkarken, yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle karşımıza çıkacak. Ürünün kasası oldukça ince ve muhteşem bir görünüme sahip olacakken, yeni haptikler dijital touchu ve onun 2 kat oranında daha hızlı çalıştığını belirtti. Apple Watch Series 4'te yer alan hoparlörlerin bir önceki seriye göre yüzde 50 oranında daha yüksek sesli hoparlöre sahip olacağı ve ayrıca EKG uygulaması ile birlikte EKG'nizi çekebileceği duyuruldu.

Apple Watch Series 4 modelinde Bluetooth 5.0 teknolojisi kullanılacakken, ayrıca serinin daha önceki modelinde yer alan su geçirmezlik özelliği de daha geliştirilmiş olacak. EKG çekmek istediğinizde Apple Watch'ınızı dijital touch'u üzerine parmağızı yerleştirerek bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirken, ürün 18 saat boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek.

Üründe bir önceki modele göre çok daha gelişmiş olan S4 yonga setini kullanılacağı belirtiliyor. Apple Watch Series 4 alüminyum ve paslanmaz çelik kasaya sahip olacakken, GPS destekli model 399 dolar ve GSM destekli modelin fiyatı ise 499 ABD doları olacak.

Whatsapp