Apple, Danimarka'da artık servis değişimlerinden yenilenmiş cihazları veremeyecek

Apple, Danimarka'da bir dava sonrasında artık servis değişimlerinde "Refurbished" cihazları veremeyecek.

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden birisi olan Apple, her sene yeni iPhone modellerini pazara sunarken, bu sene de iPhone SE'i Mart ayında pazara sunmuş, Eylül ayında ise iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini pazarda satışa çıkarmıştı. Firmanın yeni modelleri, 2016'nın en çok satan cihazları arasında da üst sıralarda yer almakta.

Apple, bilindiği üzere Apple Store'dan alınan cihazları 14 günlük süre içerisinde koşulsuz olarak iade alıyor ya da garanti süresi içerisinde iPhone akıllı telefonlar bir sorunda yenisi ile değiştiriliyor. Apple bu geri dönen ya da değiştirilen akıllı telefon modellerini geri alarak tekrar fabrikasyon sürecinde yeniliyor ve Refurbished olarak adlandırılan cihazlar ya daha düşük fiyatta satılıyor, ya da servis değişimlerinde kullanıcılara veriliyor.

Apple, bu yenilenmiş cihazlar üzerinden Danimarka'da bir dava kaybetti. David Lysgaard adındaki bir Apple iPhone kullanıcısı, servis değişiminde verilen Refurbished iPhone 4 cihaz üzerinden Apple'ı 2012'de dava etmişti ve Mahkeme Apple'ın haksız olduğuna hükmetti. Bu da artık Apple'ın arıza nedeni ile geri gelen iPhone modellerinin yerine artık yenilenmiş cihazlar veremeyeceği anlamına geliyor.

Apple ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde de aynı sorunla uğraşıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında bu konu ile ilgili olarak bir dava başvurusu yapılmıştı. Refurbished cihazların yeni ile eşit olmadığı ve servis değişimlerinde kullanılamayacağı ifade ediliyor.

Whatsapp