Apple da Jay Z'nin Tidal'ının peşinde olabilir

Müzik platformu Tidal bir çok büyük firmanın takibinde...

Teknoloji dünyasında, özellikle de mobil platformda son dönemde öne çıkan şeylerin başında da müzik platformları geliyor. Spotify gibi müzik servisleri her geçen dönem daha fazla ücretli abone tarafından kullanılırken, her sene yeni müzik servisleri de pazara giriş yapmakta.

Geçtiğimiz sene yaz aylarında akıllı telefon ve tablet pazarının güçlü isimlerinden olan Apple da müzik servisi ile rekabete dahil oldu. Apple Music ilk olarak iOS platformunda yer alırken, bir süre önce Apple, Android platformunda da müzik servisini sunmuştu.

Diğer bir önemli müzik servisi Tidal olurken, bu müzik servisi bir süre önce Jay Z adındaki ABD'li şarkıcı tarafından 56 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı. Şu anda Tidal'ın 4 milyon civarında ücretli kullanıcıya sahip olduğu ifade ediliyor.

Gelen yeni bilgilere göre Apple, Tidal'ı satın alabilmek için görüşmeler içerisinde. Jay Z ile dirsek temasında olan Apple'ın ciddi olarak anlaşma detaylarını görüştükleri kaydedilmekte.

Apple, 3 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir bedel karşılığında Beats Audio'yi bünyesine katmıştı. Henüz Tidal'ın satın alınması ile ilgili olarak fiyat yönünden ise bilgiler ortaya çıkmış değil.

Apple, Tidal'ı satın alarak, daha fazla sanatçı ile özel anlaşmalar yapmayı umuyor. Böylece rakiplerine karşı bir adım ileride olabilir.

Whatsapp