Apple, çok yakında iPhone modellerini Hindistan'da üretebilir

Apple'ın Hindistan'da çok yakında iPhone üretim tesisi kuracağı belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Apple, iPhone modelleri ile Samsung'un ardından akıllı telefon pazarının en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi ve her sene de yeni modellerle satış rakamlarını arttırmaya devam ediyor.

Her ne kadar 2016 ilk çeyrekte tarihinde ilk kez düşüş yaşasa da ilerleyen dönemde yükselişini sürdüreceğini tahmin ediyoruz.

Apple'ın iPhone modelleri, Çin'de üretiliyor ve bu ülkenin en büyük teknoloji devlerinden olan Foxconn, büyük oranda iPhone modellerinin üretimini üstlenmiş durumda.

Geçtiğimiz dönemde hatırlanacağı üzere Apple'ın ilerleyen dönemde iPhone modellerini Hindistan pazarında sunabileceği yönünde bilgiler gelmişti. Bu durum yeni olmazken, şimdi de yeni bilgiler Foxconn ve Hindistan hükümeti arasındaki işbirliği anlaşmasının imzalanmasının çok yakın olduğu belirtilmekte.

Foxconn'un bu yatırımının boyutunun 10 milyar dolar seviyesine ulaşabileceği kaydedilirken, ilk iPhone akıllı telefonun da anlaşma için imza atılmasının ardından geçen 18 ay sonunda üretiminin başlayacağı kaydediliyor. Büyük ihtimalle Apple'ın iPhone 8 modeli bu yeni üretim tesisinden gelebilir.

Henüz resmi olarak gelen bilginin bulunmadığını da şimdilik ekleyelim.

Diğer taraftan Apple, bu sene eylül ayında iPhone 7 adındaki yeni amiral gemisi modelini ve ayrıca bu cihazın büyük versiyonu iPhone 7 Plus'ı gün yüzüne çıkartacak. Bu cihaz hakkında gelen son bilgiler ise akıllı telefonun 3.5mm kulaklık girişi içereceği ve boyut olarak da iPhone 6 boyutlarında geleceği şeklinde.

Whatsapp