Apple Çin'den ABD'ye, uçak ile iPhone X taşıyor

Apple toplamı 300 bin adet olan iPhone X'i, Çin sınırları içerisinden ABD sınırlarına taşıdı. Bakalım yüksek talebe stoklarıyla cevap vermeyi başarabilecek mi?

Akıllı telefon pazarının en önemli şirketi olarak karşımıza çıkan Apple firması, Amerika Birleşik Devleti'nde oldukça yüksek talep görmesini beklediği iPhone X'in taleplerini karşılamak için Çin'de üretilen iPhone X'leri özel uçak ile şirketin ana vatanına taşımaya başladı.


Bu sevkiyatı gerçekleştirmek için 7 adet Boeing 747 tipi uçak kiralayan Apple, gerçekleştirdiği seferlerle toplamda 300.000 adet iPhone X'i ABD sınırlarından içeri soktu. Şirketin bu hamlesi iPhone X'in ABD'de yüksek talep göreceği öngörüsü olarak karşımıza çıkarken, sevkiyat sürecinin aynı şekilde devam edilip edilmeyeceği bilinmiyor.


Bu kargolama işlemi için kiraladığı 7 adet Boeing 747 tipi uçağa şirketin ne kadar ücret ödediği de gizli tutulurken, ancak sevkiyatla taşınan iPhone X'lerin değerinin 2.1 milyar dolardan fazla olduğunun altı çiziliyor.


iPhone X'in dünya çapında oldukça yüksek bir taleple karşı karşıya kalması beklenilirken, ancak üretim bandında yaşanan sıkıntılardan ötürü olarak bu talebe şirketin ilk etapta cevap verememesi bekleniliyor. Şirkete yakın bir kaç kaynak ise gerçekleştirdiği açıklama da, üretim bandındaki sıkıntıların giderildiğini ve stokların yeterli olacağını söylüyor.


Apple'ın 10. yılına özel olarak hazırladığı iPhone X modelinin teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi değilseniz, ilgili cihazlar bölümündeki cihaz sayfamızı takip ederek tüm teknik bilgileri öğrenebilirsiniz.

Whatsapp