Apple CEO'su Açıkladı: Türkiye'de İPhone Fiyatları Düşecek

Apple CEO'su Tim Cook, yaptığı bir basın açıklamasında, Türkiye'deki iPhone fiyatlarının daha makul seviyelere düşürülerek satışların artırılacağını belirtti.

Apple CEO'su Tim Cook, düzenlediği bir basın toplantısında, ülkemizi de ilgilendiren açıklamalar yaptı. Tim Cook, Türkiye'deki iPhone fiyatlarının düşürüleceğini belirtirken, bu açıklamanın, Apple'ın 2018 Türkiye gelirlerinde 700 milyon dolarlık düşüş olduğunun ortaya çıkmasından sonra yapılması dikkat çekti. 

Bilindiği üzere, 2018 yılı yaz aylarında dolar kuru bir anda hızla yükselişe geçmiş ve buna paralel olarak iPhone fiyatları da güncellenmişti. Ancak ne var ki son aylarda döviz kurunda yaşanan düşüşe rağmen akılı telefon firmaları fiyatlarını düşürmeye pek yanaşmıyor. Bu noktada Apple CEO'su Tim Cook, döviz kurundaki değişiklikleri de göz önüne alarak, bazı ülkelerdeki para birimlerine göre fiyatları yeniden düzenleyeceklerini açıkladı. 

Reuters muhabirine açıklamalarda bulunan Apple CEO'su Tim Cook, "bazı ülkelerdeki iPhone fiyatlarını daha ulaşılabilir bir seviyeye indirmeye karar verdik" dedi. 

Röportajda, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Tim Cook, Türk Lirasının, Amerikan doları karşısında bir yılda %30 civarında değer kaybettiğini, bu nedenle yükselen fiyatların da etkisiyle Apple'ın Türkiye'deki gelirlerinin bir önceki yıla göre 700 milyon dolar azaldığını belirtti. Tim Cook ayrıca, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi ülkelerde de para biriminden doğan sorunların olduğunu belirtti. 

Döviz kuru nedeni ile fiyatların yüksek olduğu ülkelerde fiyatların ne zaman düşeceği ise açıklanmadı. Bununla birlikte Apple CFO'su Luca Maestri, bu fiyat indiriminin servis ücretlerine etkisinin olmayacağını açıkladı. 

Whatsapp