Apple, bu yıl yüzde 20 küçülecek

Akıllı telefon firmasının önemli oyuncusu olan Apple firması, bu yılki üretim hacmini 100 milyondan 80 milyon seviyesine düşürdü.

Akıllı telefon üretiminin önemli ismi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri için üreticilerle el sıkışmış ve 100 milyon yeni iPhone üretim siparişi vermişti.

Dün teknoloji dünyasının gündemine düşen yeni habere göre Apple bu yıl ise yeni iPhone modelinin üretim bandındaki sayısı yüzde 20 oranında düşürürken, bu sene 100 milyon değil 80 milyon iPhone siparişi verdiği iddia edildi. Bu kararın ardından bir anda Apple hisseleri yüzde 2 oranında değer kaybederken, ancak firmanın geçen yılki satış performansını ele aldığımızda durumun bizce oldukça yerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Akıllı telefon pazarında yoluna oldukça emin adımlarla devam eden Oppo, Huawei ve Honor markalarının başarılı satış rakamları Apple'ı olumsuz şekilde etkilerken, bunun haricinde gelecek yıl akıllı telefon pazarında da oldukça önemli düşüş yaşanacağı düşünülüyor. Hal böyle olunca ise haliyle şirket sevkiyat rakamlarını düşürmekte haklı.

Firmanın bu yıl 3 farklı iPhone modelinin üzerindeki sır perdesini kaldırması beklenilirken, bu cihazlardan herhangi birisinin LCD ekranlı ve diğer ikisinin ise OLED ekranlı olacağı düşünülüyor.

Whatsapp