Apple bu cihazlara artık servis desteği vermeyecek

Apple gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte servis desteğini sonlandıracağı MacBook Air, MacBook Pro, AirPort Express ve iPhone modellerini duyurdu.

Apple Store'larda yaşanan gereksiz kalabalığa ve karmaşaya son vermek için çalışmalarını başlatan Apple firması, 30 Haziran itibariyle kullanım sayıları oldukça düşen cihazlara desteğini sonlandırmayı amaçlıyor. Apple tarafından yeni yayınlanan rapor ile birlikte hangi cihazlara desteğin sonlanacağı açıklanırken,bu cihazların arasında MacBook Air, MacBook Pro, AirPort Express ve çeşitli iPhone modelleri yer alıyor.


Apple bu cihazlara desteğini sonlandırmasının nedeni olarak artık eskiyen cihazların tedariğinde yaşanan zorlu süreç ile cihazların tamirlerinin zorlaşması olarak gösteriliyor. Yapılan açıklama ile birlikte 2011 yılında üretilen 11 inç, 12 inç, 15 inç ve 17 inç ekran genişlikli modellerle tüm öncesinde geliştirilen MacBook Air modeli ile 15 inç ve 17 inç 2009 yılında geliştirilen MacBook Pro modellerine olan tamir desteği sonlandırılacak.


Bunun yanı sıra Apple 16 GB ile 32 GB kapasiteli iPhone 3GS ürünlerinin de desteğini sonlandırarak, Apple Store'a gelen müşterilerine hizmet vermeyecek. Firmanın son desteğini kestiği ürün ise 2008'de piyasaya sürülen 1. nesil 802.11n AirPort Express olarak karşımıza çıkacak.


Kullanım oranları oldukça alt seviyelere düşen bu ürünlere kesilen desteğin, müşteri memnuniyeti bakımından firmaya önemli sıkıntılar yaşatacağı düşünülmüyor.

Whatsapp