Apple bilgisayar pazarında da başarılı oldu

2016 yılına göre 2017 yılında yüzde 0.2 oranında bir daralma yaşayan bilgisayar dünyasında, Apple pazar payını yüzde 6 oranında arttırmayı başardı.

Teknoloji dünyasının en önemli ismi konumunda yer almayı başaran Cupertino merkezli Apple firması, akıllı saat ve telefon pazarında başarılarıyla adından söz ettiriyor. Açıklanan veriler ele alındığında 2017 yılında da oldukça önemli bir başarı elde etmeyi başaran şirket, ulaştığı satış rakamlarıyla birlikte bilgisayar dünyasının en önemli dördüncü üreticisi konumuna gelmeyi başardı.

Sektörde bir önceki yıla göre yüzde 8.2'lik büyüme ile 2017 yılının en iyi ismi HP firması olmayı başarırken, ikinci sırada ise bir önceki yıla göre yüzde 1.2'lik daralma yaşayan Lenovo yer aldı. Bu ikilinin ardından üçüncülük koltuğunda Dell yer alırken, hemen bu ismin ardından ise 2016 yılına göre yüzde 5.9'luk büyüme yaşayan Apple firması gözlemleniyor. 

Bilgisayar dünyası 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde yüzde 0.2'lik bir kan kaybederken, sektörde genel anlamda yaşanan düşüşün devam ettiği gözlemleniyor.  Apple'ın bu sektörde yaşadığı artışın asıl nedeni olarak ise yeni tanıtılan iMac Pro ile yeni Mac Pro modelleri karşımıza çıkıyor. Özellikle performans ve tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Touchbar'lı modeller tüketiciler tarafından tercih edilirken, yıl genelinde 19.661 adet bilgisayar satışı gerçekleştiren Apple'ın liderlik koltuğuna oldukça uzak olduğundan söz edebiliriz.

Whatsapp