Apple aylık 2 milyon Apple Watch 2 satmayı planlıyor

Apple, bu sene yeni nesil akıllı saati Apple Watch 2'yi gün yüzüne çıkartabilir.

Apple, giyilebilir cihaz pazarına geçtiğimiz sene Nisan ayında pazara sunduğu Apple Watch adındaki akıllı saati ile dahil olurken, satış rakamları ile de pazarın lideri konumuna gelmeyi başarmıştı. Her ne kadar Apple Watch satış rakamları ilk aylara göre düşüş yaşasa da hala güçlü durumda.

Apple'ın akıllı saati, 38mm ve 42mm olarak kadın ve erkek kullanıcılar için farklı büyüklüklerde ekran ile geldi Ayrıca malzeme olarak da Apple Watch Sport (alüminyum), Apple Watch (paslanmaz çelik)i ve Apple Watch Edition (18k altın) adındaki üç farklı versiyon pazara sunuldu.

Bu sene ise firmanın yeni akıllı saat modeli henüz pazara sunulmuş değil. Bir süre önce iddialar, yeni nesil Apple Watch'ın WWDC 2016'da duyurulabileceği şeklindeydi. Ancak bir süre önce WWDC 2016 gerçekleştirilirken, yeni Apple Watch 2 duyurusu gelmemiş ancak firmadan watchOS 3 adı ile yeni işletim sistemi sürümü duyurusu gelmişti.

Apple'ın yeni akıllı saati, iddialara göre Eylül ayında gelebilir. Eylül ayında büyük ihtimalle Apple, iPhone  7 ve iPhone 7 Plus adında iki akıllı telefon modelini gün yüzüne çıkartacak ve aynı etkinlikte ayrıca Apple Watch 2 adı ile firmanın yeni akıllı saati de duyurulabilir.

Ayrıca tedarik zinciri üzerinden gelen bilgilere göre Apple, ilk başta oldukça agresif bir stok ile pazarda yerini alabilir. Cupertino, ABD merkezli firmanın ilk planda aylık olarak 2 milyon Apple Watch 2 satmayı planladığı ifade ediliyor.

Yeni Apple Watch 2, eskisi bende tasarım ile gelecek, ancak ekran ve batarya yönünde iyileştirmeler olacağını söyleyebiliriz.                                                                                                           

Whatsapp