Apple artık iPad Mini üretmeyebilir

Apple daha ucuz fiyat etiketiyle tüketicinin dikkatini üzerine çeken iPad Mini modelinin üretimini durdurmayı amaçlıyor.

Tablet bilgisayar pazarının mimarı olan Apple firmasının, sektörde özellikle son dönemde satış anlamında yaşanan daralmadan en çok etkilenen firma olduğunu söyleyebiliriz. Düşen satış rakamları nedeniyle tablet bilgisayar departmanını yeni bir planlama içerisine sokmayı amaçlayan Apple, kendi adına satış rakamlarındaki düşüşlerin sebebini iPad Mini modelinin üretilmesi olarak görüyor.


İlk tanıttığı iPad modeliyle tablet bilgisayar pazarının ekran standardını 9.7 inç olarak belirleyen Apple firması, daha sonra daha ucuz fiyatlı iPad'ler üretmek adına bu standardı 7.9 inç seviyesine çekmişti. Firmaya göre daha hafif, ince ve kolay taşınabilir olan bu iPad'ler, tüketicilerin büyük ekranlı iPad modellerini tercih etmesini engelledi.


Öte bir yandan iPad Mini'lerden beklenen her şeyin hemen hemen cep telefonlarında da yapılması ve yeni iPhone 6 Plus, iPhone 6S Plus ve iPhone 7 Plus modellerinin ekranlarının büyümesi bu sektöre olan ilgiyi azalttı. Dünyaca ünlü teknoloji haber sitesi BGR tarafından öne sürülen iddiaya göre, Apple artık kesinlikle iPad Mini serisinde güncel bir model sunmayacak. 


Küçük ekranlı iPad modellerinden vazgeçeceği düşünülen Apple'ın bu alanda harcadığı enerjiyi daha büyük ekranlı iPad modelleri geliştirmek için harcayacağı düşünülüyor.

Whatsapp