Apple artık 16GB iPad modeli satmıyor

Apple'ın iPad tablet modelleri 32GB'dan başlıyor...

Apple, akıllı telefon ve tablet pazarının en etkili isimlerinden bir tanesi ve her sene yeni modellerini pazara sunmaya devam ediyor. Son olarak dün bir etkinlik ile karşımıza gelen teknoloji devi yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adındaki akıllı telefon modelini tanıtırken, ayrıca suya dayanıklı yapısı ile dikkat çeken yeni Apple Watch Series 2 akıllı saatini de duyurdu. Firma yeni Airpods kulaklığını ve ayrıca yeni Beats kulaklıklarını da aynı gece gün yüzüne çıkardı.

Apple'ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus en düşük 32GB dahili veri kapasitesi seçeneği ile geldi. Ayrıca firma, daha önceki modeller iPhone 6S, iPhone 6S Plus modellerinin de 16GB versiyonlarını kaldırdı ve şu anda en düşük 32GB olarak akıllı telefonlarını satarken, fiyat ise 16GB versiyon ile aynı oldu.

Diğer taraftan benzer bir uygulama Apple'ın iPad tablet modelleri için de geldi. Firma uzun süredir 16GB seviyesinden başlayan dahili veri kapasitesi seçenekleri ile iPad tablet modellerini sunarken, artık teknoloji meraklıları 32GB'dan başlayan veri kapasitesi içeren iPad modellerini satın alabilecek.

Apple Store Türkiye'ye de girenler firma tarafından satışta olan iPad Pro, iPad Air 2, iPad Mini 4 ve iPad Mini 2 modellerini incelediklerinde 32GB seviyesinden seçeneklerin başladığını görebilmekteler. 

Whatsapp