Apple App Store'un şimdiye kadar en çok gelir ettiği ay Kasım 2016 oldu

Apple'ın uygulama mağazası Kasım 2016'da rekor seviyede gelir elde etti.

Teknoloji dünyasının lider ismi Apple, iPhone modelleri ile oldukça büyük başarı kazanırken, iPad tablet modelleri ile de pazarın lideri konumunda. Firma her sene yeni modeller sunarken, bu iPhone ve iPad modelleri en çok satanlar listesinde her zaman en üstte yer almakta.

Apple'ın iPhone ve iPad modellerinde kendi geliştirdiği iOS mobil işletim sistemi kullanılıyor. Bu işletim sistemi oldukça başarılı ve iPhone ve iPad kullanıcılarının da çoğunun bu işletim sisteminin stabil yapısı nedeni ile iOS'u tercih ettiğini ve cihazları da çoğunlukla bu nedenle aldığını söyleyebiliriz.

Firma her sene yenilenmiş, geliştirilmiş ve yeni özellikler katılmış iOS sürümü sunarken, bu sene iOS 10'u Eylül ayında iPhone ve iPad kullanıcıları için sunmuştu. 

Apple'ın mobil cihazları için uygulama ve oyunlar ise Apple App Store üzerinden sunuluyor. Oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan Apple App Store, ayrıca hem özel uygulama ve oyunlarla dikkat çekerken, bazı durumlarda da uygulama ve oyunlar Google Play Store'dan önce bu uygulama mağazasında yer alıyor.

Apple'ın önemli isimlerinden birisi olan Phil Schiller, Apple App Store için bazı önemli açıklamalarda bulundu. Schiller; Apple App Store'un şimdiye kadar en çok gelir elde ettiği ayı Kasım 2016 olarak açıkladı. Bu ay için bir rakam verilmezken, daha önce 1.1 milyar dolar gelir 20 Aralık, ile 3 Ocak tarihleri arasında elde edilmişti.

Whatsapp