Apple Airpods'un dağıtım süresi hala 6 hafta civarında

Apple'ın kablosuz kulaklığı için gönderim süreleri hala 6 hafta civarında.

Apple, sunduğu her cihaz ile oldukça başarılı olurken, özellikle iPhone akıllı telefon modelleri ile 2016 son çeyrekte lider olmuştu. Ayrıca iPad tablet modelleri ile de firmanın zirvede yer alırken, bir süredir dahil olduğu akıllı saat pazarında da Apple Watch Series 1 ve Series 2 ile lider.

Geçtiğimiz Eylül ayında Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ile birlikte yeni kablosuz kulaklık modeli olan Apple AirPods'u resmi olarak duyurmuştu. Cihazın satışa çıkması ise biraz gecikirken, yaklaşık iki ay önce Apple Store üzerinden firma AirPods kablosuz kulaklıklarını satışa çıkardı.

Aradan geçen iki aylık süre sonrasında bile Apple AirPods'u satın alanların 6 hafta kadar beklemesi gerekiyor. Diğer taraftan Apple Store fiziksel mağaza üzerinden alacaklar ise daha şanslı konumdalar. Uygun mağazayı bulabilen teknoloji meraklıları Apple Store'dan satın alarak Apple AirPods'un keyfini çıkarmaya başlayabiliyor.

Apple Airpods, tasarım olarak firmanın EarPods'unu andırırken, sahip olduğu sensörler yardımı ile kulaktan çıkarıldığında otomatik olarak kendini kapatıyor ve böylece gereksiz batarya kullanımının da önüne geçiyor. 

Apple AirPods'un ABD satış fiyatı 169$ civarında ve Türkiye'de bu kablosuz kulaklığı satın almak isteyenlerin 899TL ödemesi gerekiyor. Apple Store'dan ücretsiz kargo fırsatı ile satın alınabilen kulaklığı ne yazık ki 6 hafta beklemek gerekiyor.

Whatsapp