Apple AirPods'u kaybetmek pahalıya gelecek

Apple'ın AirPods kablosuz kulaklığını kaybedenler, ücret karşılığı yenileme yapabilecek.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Apple, Eylül ayında yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin duyurduğu etkinlikte bir de AirPods adındaki yeni kablosuz kulaklığının duyurusunu gerçekleştirmişti. Ne yazık ki aradan geçen süre zarfında Apple AirPods satışa sunulmazken, kesin olarak hangi tarihte satışa sunulacağı hakkında da bilgi bulunmuyor.

Apple'ın AirPods kablosuz kulaklıkları Amerika Birleşik Devletleri'nde 160$ olarak listelenmiş durumda. Ülkemiz için belirlenen fiyat ise 799TL, ancak şu an için dünya genelinde hiç bir ülkede stoklarda olmadığını belirtelim.

Apple AirPods kaybetmesi oldukça kolay ve bu durum kullanıcılara oldukça pahalıya mal olabilir. Apple, AirPods'un kaybedilmesi ya da garanti dışında arızalanması durumda ne kadar ücret karşılığı yenisinin temin edilebileceğine dair listesini yayınladı. Buna göre kulaklıklardan her birinin değiştirilmesi hem kaybedilme hem de çalınma durumunda 69$ olarak fiyatlandırılmış. Batarya kutusu da aynı şekilde 69$ olarak satın alınabilecek.

Diğer taraftan batarya kapasitesinin düşmesi nedeni ile değişim durumda ise her bir parça ve batarya kutusu için belirlenen fiyat ise 49$ olmakta.

Apple AirPods'un ne zaman sunulacağına dair, kısa bir süre önce Tim Cook, bir kaç hafta sonra şeklinde diye cevap vermişti. Yılbaşı ve Noel nedeni ile tatil sezonu da yaklaşırken, Apple'ın kablosuz kulaklıklarını pazara sunmak için büyük bir çaba gösterdiği de ifade ediliyor.

Whatsapp