Apple AirPods, iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

iFixit ekibi, Apple'ın yeni kablosuz kulaklığı AirPods'un donanımını gözler önüne serdi.

Apple, Eylül ayında yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı resmi olarak duyururken, aynı etkinlikte dikkat çeken bir başka cihazının daha duyurusunu gerçekleştirmişti. Apple AirPods olarak adlandırılan bu yeni cihaz firmanın yen küçük kablosuz kulaklığı olurken, tasarım olarak EarPods'u andırıyor.

Apple, duyurunun ardından AirPods kablosuz kulaklığını bir türlü satışa sunmazken, kısa süre önce Apple Store üzerinden satışa çıktı. Ülkemizde teslim süresi 4 hafta olurken, ABD'de kullanıcılar Apple AirPods kablosuz kulaklıklarına kavuşmaya başladılar.

Bu yeni küçük cihazın pazara sunulması ile birlikte, iFixit ekibi de bekleneni gerçekleştirdi. iFixit bilindiği üzere özellikle akıllı telefon ve tabletleri parçalarına ayırarak, teknik servisler için önemli bilgileri açığa çıkartıyor. Ayrıca cihazın tamir edilebilirlik açısından da puanlayan iFixit, şimdi de AirPods'u masaya yatırdı.

iFixit, Apple Airpods'u parçalarına ayırdı ve tamir edilebilirlik puanını ise 10 üzerinden 0 olarak verdi. Bu da en kötüsü olduğu anlamına geliyor.

Apple AirPods'un her bir kulaklık parçası sadece 4gr ağırlığında. Bu da hoparlör, batarya, Apple W1 yonga, mikrofon, sensörler düşünüldüğünde oldukça hafif bir yapı sergilediği anlamına geliyor.

Cihazda 3.81V, 1.52WHr batarya bulunuyor ve bu da kablosuz olarak 24 saat kesintisiz müzik keyfi sunduğu anlamına geliyor.

Apple'ın ayrıca kulaklık parçalarını ya da şarj kutusunu kaybedildiğinde parça başında 69$ alacağını da belirtelim.

iFixit'in sayfasına BURADAN ulaşabilir ve daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

https://youtu.be/ahNUjteea8w

Whatsapp