Apple AirPods 2 çıkış tarihi netleşti gibi

Cupertino merkezli Apple firması, kablosuz kulaklık modelleri olan AirPods'un yeni sürümü için çalışmalara başladığı görülüyor.

Akıllı telefon pazarı ile tablet bilgisayar sektöründeki üstün başarısı ardından gözlerini giyilebilir teknoloji alanına çeviren dev isim olan Apple, bu sektörde de akıllı saat pazarında liderliği eline alarak Bluetooth kulaklıklar üzerinde çalışmalara başlamıştı. Tanıtımını gerçekleştirdiği AirPods isimli kulaklık modelleriyle tüketicilerin ilgisini üzerine çekmeyi başaran firma, yeni tüketiciler kazanmak adına ise AirPods 2 modelini geliştirmeyi planlıyor.

Önceki modele göre daha yetenekli olacağı düşünülen AirPods 2 modelinin, Siri desteğiyle birlikte daha rahat bir şekilde kullanılması ve ses kalitesinin daha yüksek olması bekleniliyor. Ancak tasarım cephesinde çok büyük bir sürprizle karşımıza çıkmayacağı düşünülen bu kulaklık modellerinin, daha güçlü bir batarya ile birlikte gelip daha uzun bir şekilde kullanım süresi sunması bekleniliyor. 

Konuyla ilgili Apple tedarikçileri ve firma çalışanlarından bilgi elde ettiğini açıklayan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın şimdilerde AirPods 2 modelini geliştirmek için kollarını sıvadığını söylüyor. Analist tarafından elde edilen bilgilere baktığımızda bu yeni ürünün tanıtımını için 2018 yılının ikinci çeyreği beklenilirken, ses kalitesinin nasıl olacağı şimdiden oldukça meraklandırıcı gibi duruyor.

Elindeki ilk nesil AirPods kulaklıkların stoğunu tüketmeyi başaran Apple, bu ürün serisinin yaşadığı tüm üretim bandı sıkıntılarını giderip son kullanıcıya daha bir hızlı şekilde erişmeyi ve böylelikle yeni yılda ürünün kullanıcı kitlesini artırmayı hedefliyor.

Whatsapp