Apple açıklamasıyla şaşırttı: ''Batarya değişimine yetişemiyoruz''

Cupertino merkezli akıllı cep telefonu üreticisi olan Apple, şaşırtan bir açıklama gerçekleştirerek batarya değişimine yetişemedikleri ve stokların tükendiğini açıkladı.

Akıllı cep telefonu üretiminin en önemli isimleri arasında yer alan Cupertino merkezli Apple firması, 2017 yılında eski iPhone modellerini yavaşlattığı nedeniyle tepkinin odağındaki isim olmuştu. Bu yavaşlatma krizi sonrasında bir açıklama gerçekleştiren şirket, iPhone'ların yavaşlamasındaki nedeni olarak eskiyen bataryalar gösterilmişti.

Eskiyen bataryaların değiştirildiğinde yavaşlayan iPhone modellerinin yeniden hızlanacağını açıklayan Apple firması, batarya onarım ücretlerini neredeyse 3'te 1 oranında ucuzlaştırmıştı. Bu hamlesiyle birlikte şirket mevcut tüketicilerinin sevgisini yeniden kazanmayı hemde yavaşlayan tüm cihazların performansını eski seviyeye arttırmayı planlıyor.

Gerçekleştirilen açıklama ile birlikte 79 dolar olan batarya değişimi fiyatının 29 dolar seviyesine düştüğünü açıklayan firma, bu kampanyalı değişim ücretlerinin tüm ülkelerde geçerli olduğunu belirtmişti. Fiyatların düşürülmesi nedeniyle batarya değişim talepleri en üst seviyeye kadar çıkarken, beklenenden fazla talep edilen değişim şimdilerde ise Apple'ın başını derrte sokacak gibi duruyor.

Barclays analisti Mark Moskowitz gerçekleştirdiği açıklama da Ocak ayı içerisinde tahmini batarya değişimi bekleme süresinin 2-3 hafta arasında değiştiğini belirtirken, bu sürenin şimdilerde ise 2 ile 7 hafta arasında değiştiğini belirtiyor. Batarya değişim talebinde en çok bulunan kullanıcı kitlesinin iPhone 6 ile iPhone 6 Plus kullanıcılarının olduğu belirtilirken, en düşük oranın ise iPhone 7'de görüldüğü belirtiliyor.

Apple'ın bu talebe olumlu cevap vermesi ve tüketicilerin sevgisini yeniden kazanması için üretim ortaklarıyla beraber çalıştığı belirtilirken, bakalım firmanın bu fazla mesaisi nasıl bir sonucu ortaya koyacak.

Whatsapp