Apple A13 yonga setini, Samsung üretebilir

Teknoloji dünyasının en önemli üreticisi olan Güney Kore merkezli Samsung firması, Apple'ın gelecek yılki cihazlarında kullanılması beklenilen A13 yonga setinin üretimini gerçekleştirebilir.

Teknoloji dünyasının en önemli üreticisi isimleri arasında yer alan Güney Kore kökenli Samsung firması, adından ürettiği akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayarlar kadar bu cihazlar için üretimini gerçekleştirdiği donanımsal ürünlerle de söz ettiriyor. Daha önce 2015 yılında tanıtılan iPhone 6s modelleri için üretimi gerçekleştirilen Apple A9 yonga setini üreten Samsung firması, daha sonra bu sözleşmeyi TSMC'ye kaybetmişti.

2018 yılında üretimi gerçekleştirilen 7 nanometre işlemcileri de üretecek olan TSMC firması, önümüzdeki yıl itibariyle bu sözleşmeyi Samsung'a kaptırabilir. Güney Kore merkezli şirketin EUV'ye geldiğinde TSMC'nin önünde olduğu söylenirken, bu öncülüğü sayesinde Apple'a kendisini ikna ettireceği öne sürülüyor.

Bunun yanı sıra Samsung'un rakibi tarafından şu anda kullanılan InFO (entegre fan-out) ambalaj teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığı söylenirken, Apple'ın Güney Kore'li şirketi önümüzdeki yıl A13 yonga tedarikçisi olarak bu nedenlerden ötürü seçmesi bekleniyor. Üretim tesisleri konusunda da rakibine göre çok daha profesyonel bir hizmet sunan Samsung özellikle önümüzdeki yıl itibariyle rakibinin bir adım daha önüne geçmeyi başaracak gibi duruyor.

Aslında ekran alanında Samsung'a olan bağımlılığını sonlandırmak adına sektörün diğer önemli isimlerinin kapısını çalan şirket, bu alanda da buna benzer bir hamle yaparak şirketle yeniden el sıkışmayabilir. Tabi bunun yanı sıra ne olursa olsun, Apple için düşen üretim maliyetlerinin önemli olacağını da hatırlatmalıyız.

Whatsapp